Bureau voor;
Supervisie,
Coaching
Counseling
elise Jeursen
Therapie;
Integratieve psychotherapie
Hypnotherapie
Relatietherapie
PDS
EMDR

WAT IS HYPNOTHERAPIE?

Iedereen kent wel verschijnselen of reacties die storend of belemmerend zijn in het dagelijks leven en in de omgang met andere mensen.

Dan kan men wel denken, als ik daar vanaf zou zijn of als ik dat onder controle zou hebben, dan zou ik me een stuk prettiger voelen. Dan zou mijn leven aan kwaliteit en vreugde aanzienlijk winnen.

Bijvoorbeeld meer genieten in contact met andere mensen, beter slapen en meer uitgeruste opstaan, minder angst in bepaalde situaties, minder hoofdpijn enzovoort.

 

In al die gevallen kan hypnotherapie/psychotherapie u effectieve technieken aanbieden om die storende of belemmerende zaken te veranderen.

 

Hypnose, ook wel "trance" genoemd, is wat iedereen zonder er bij stil te staan dagelijks meemaakt: een natuurlijk stadium net zoals wakker zijn en slapen.

Iedereen kent uit eigen ervaring trance verschijnselen. Voorbeelden hiervan zijn: dagdromen, waarin je zo in je eigen innerlijke wereld opgaat dat de omgeving geheel vervaagt.

Bij deze alledaagse vormen van trance zorgt het onderbewuste uitstekend voor uw veiligheid. U blijft in trance alert en houdt controle. Denkt u hierbij eens aan een lange autorit: terwijl u ontspannen rijdt en uw gedachten zo afdwalen, reageert het "onderbewuste" direct op de juiste manier wanneer er een onverwachte verkeerssituatie opduikt.

 

Ook onder hypnose of zoals wij dat zeggen "in trance" handelt en denkt men geheel volgens de eigen levenswaarde en gedragsregels.

 

 

 

 

 

 

Geef me de rust de dingen die ik niet kan veranderen te accepteren

De moed de dingen te veranderen die ik kan wijzigen

en de wijsheid om het verschil tussen beide te zien

 

(reinhold niebuhr)